duminică, 25 august 2013

Dubrovnik, Croatia

     Am calatorit in lung si-n lat pamantul, fara a ma gandi ca atat de aproape de Romania se afla orase si peisaje de vis. Unul dintre aceste orase este Dubrovnik-ul. Daca ai o masina la dispozitie si cateva zile in  plus de a le petrece pe drum, nu ezita sa vizitezi acest oras. Drumul nu este chiar usor, dar peisajele pe care le vei vedea vor demonstra ca ai facut alegerea potrivita. Mereu ne gandim ca trebuie sa luam avionul pentru a vedea locuri deosebite, fara a lua in calcul ca avem si alte posibilitati. Daca nu ai vazut Croatia iti recomand sa iti faci planul. 
     Vara este anotimpul cel mai frumos de a vedea aceste locuri. Pe langa peisajele uimitoare, pe care le descoperi si orasele pline de farmec, marea te asteapta si ea. Poti imbina plaja si in acelasi timp poti vizita orasele superbe de pe malul marii.
          

Ambarcatiuni in portul orasului

Portul si o parte a orasului
      Cuvintele sunt greu de gasit, pentru a descrie atmosfera gasita aici. Bine ati venit pietoni! Bine ati venit in Evul Mediu! No cars allowed, no cars available in the Middle Ages.

Centrul orasului



La o plimbare prin centrul istoric






     La fiecare colt se gasesc terase, care te invita sa iei masa sau sa bei ceva racoritor. Simti ca calatoresti in timp si te trezesti in perioada medievala. E oare aceasta realitatea sau caldura si scarile care trebuie sa le urci si sa le cobori la fiecare pas m-au transpus in alta lume?




     Conditia fizica este obligatorie sau daca obosesti poposesti la o noua terasa.



Vedere asupra Dubrovnik-ului la apus
     Unii dintre noi au sarit in sus de bucurie cand au vazut marea. Am sarit la randul meu, dar ce facea fotograful la acel moment?  Stai ... era in vacanta.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu