miercuri, 21 august 2013

Geneva, Elvetia

    Inainte de aterizare, pe ferestrele avionului s-a aratat un peisaj muntos minunat. Varfurile muntilor erau acoperite cu zapada, iar din loc in loc se puteau vedea ghetarii. Incet, incet peisajul s-a schimbat cu un verde crud al vegetatiei si un albastru intens al apei lacurilor. Asa m-a intampinat pentru prima data Elvetia cu peisaje si culori superbe intr-o zi frumoasa de vara.
    Orasul este linistit, iar verdele prezent in jurul tau iti da o senzatie frumoasa de familiaritate. Partea veche a orasului te poarta intr-o alta epoca. Curatenia orasului, stradutele orasului si cladirile vechi iti da impresia ca esti intr-o poveste. Totul este concentrat pe detalii.

Stradutele orasului

Catedrala Saint Pierre

Catedrala din alt unghi
      O plimbare prin oras te relaxeaza si iti incanta privirea. O zi de vara, intr-un oras superb iti da sansa sa uiti de tine pentru cateva ore si sa te incarci cu energie.

Prin oras




     O atractie turistica este lacul Geneva care se intinde pe kilometri cu cea minunata fantana.  Jetul de apa este intra-adevar inalt si spectaculos.


Flori si lacul Geneva
     Peisajele de-a lungul lacului Geneva sunt superbe. Pozele vorbesc de la sine. Cuvintele nu pot exprima indeajuns ceea ce am vazut cu ochii, dar pozele simt ca se apropie mai mult de realitate.


Lacul Geneva



Jet d`Eau

     Am avut sansa sa ajung de doua ori in acest minunat oras, si ca sa diversific experienta am inchiriat bicicleta. Asa am reusit sa ma plimb de-a lungul lacului Geneva. Recomand o tura cu bicicleta prin oras. Am inchiriat bicicleta din zona garii Cornvain si pentru turisti se ofera patru ore gratuite. Efectiv, esti invitat sa iei bicicleta, sa faci miscare si sa te bucuri de oras si imprejurimi.


Inchirieri biciclete

Monumentul Brunswick

      M-a atras tare mult pictura la o casa care am intalnit-o in drum. Un oras frumos, o vreme frumoasa, un peisaj incredibil.




     Elvetia esti superba!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu