miercuri, 10 iulie 2013

O zi in Paradis - Mauritius

        Am trait o zi in Paradis. Ma asteptam sa fie frumos in Mauritius, dar ceea ce am trait a depasit orice asteptare. Peisaje de vis, imagini inedite te intampina la fiecare pas.
   Am ajuns in Port Louis, capitala insulei Mauritius spre seara. Am ales o excursie in Insula Ile aux Cerfs. Abia asteptam sa vad plaja, culorile apei, nispul, peisajul. M-am simtit ca un copil pe parcursul intregii zile. Asemeni unui copil ma bucuram la vederea peisajelor de vis. Am simit ca e o sansa extraordinara sa vad aceste minunate peisaje.
   Ziua a inceput cu un minunat mic dejun. Am ales sa cobor sa iau micul dejun, chiar daca imi doream sa dorm inainte de turul programat, pentru a descoperi fructele specifice zonei. Mereu incerc diverse fructe si unele dintre ele inca nu le-am identificat, dar le-am mancat. Incetul cu incetul, cunosc cat mai multe fructe si descopar gusturi noi.

Terasa pentru mic dejun 
  Un microbuz ne-a transportat spre locul unde ne astepta barca cu motor. Pana acolo am descoperit o insula foarte verde si un cer minunat. Am ramas extraordinar placuta, cand am descoperit un cer de un albastru fermecator. Muntii erau si ei la cativa pasi de plaja.


   Imbarcarea, start, goooooo......


   Culoarea apei se schimba intr-o culoare tot mai frumoasa pe parcurs ce ne indepartam de mal. Traiam un vis devenit realitate.


   Am poposit pe insula Ile aux Cerfs. Aici ne-au intampinat stelutele de mare. A fost pentru prima data cand am vazut aceste frumuseti, cum se misca si cum se gasesc cu zecile in unele zone ale plajei.


    Culoarea oceanului era superba. As fi putut sa raman acolo o vesnicie. Mi-am luat cartea cu mine sa citesc, dar nu am stat intr-un singur loc prea mult, dorind sa ma plimb pe plaja si sa descopar peisajul de aproape.


     Am avut sansa sa facem snorkeling, adica am intrat in apa sa vedem pestii de aproape. Culoarea apei s-a schimbat din nou. De aceasta data albastru parea ireal. As fi vrut sa stau mai mult in apa sa inot si sa privesc pestii de aproape, dar fiind in anotimpul de iarna apa era rece pentru gustul meu. Ce frumos este  sa traiesti in acest loc, incat iarna sa mergi la plaja!

Pestii vazuti din barca.
     Ziua s-a terminat cu o masa gustoasa si cu amintiri care vor ramane mereu in inima si suflet. Traim intr-o lume superba si este atat de frumos cand o descopar.
The world is mine!
Un comentariu:

  1. A fost mai mult decât te asteptai...ce fain... Asa e viața si lumea in care trăim, e minunata!

    RăspundețiȘtergere